samen werken

Klaar om jouw werk als rondleider naar het volgende niveau te tillen?

Ik help rondleiders en museumdocenten met meer zelfvertrouwen en plezier hun vak uitoefenen.

Wat ik zelf soms mis in het werken als (freelance) rondleider is het gesprek met collega’ sover vakinhoudelijke vragen of onzekerheden. Hoe houd ik een groep geinteresseerd, welke technieken kan ik inzetten bij welke doelgroep, hoe zorg ik ervoor dat ik na twee rondleidingen geen keelpijn krijg en hoe ga ik om met lastige situaties?
Heb jij behoefte aan een luisterend oor, een extra paar ogen en advies of coaching? Lees dan vooral verder!

Coaching

Prijzen vanaf 75 euro

Je bent werkzaam als professioneel rondleider of museumdocent. Je opdrachtgever zorgt dat je alle inhoudelijke informatie over een tentoonstelling of project ontvangt en je zorgt zelf dat je op de hoogte blijft van ontwikkelingen in je branche.

Je bent op zoek naar iemand die een aantal keer met je meekijkt tijdens een rondleiding en je daarna persoonlijk coacht en met je werkt aan punten waar je zelf onzeker of ontevreden over bent. Of je wil gewoon eenmalig feedback van een objectief persoon over je manier van rondleiden, vanuit vakinhoudelijk perspectief. Vergeet je niets, is de connectie met de groep aanwezig, hoe zit het met je stemgebruik en houding?

Aan de hand van een intakegesprek bekijken we samen waar jouw behoefte ligt en hoe ik je daarbij kan helpen, ondersteunen of adviseren.

Intervisie

Leren van elkaar. In een groep van maximaal 5 rondleiders gaan we aan de slag. We bespreken valkuilen, onzekerheden, maar ook de dingen waar je goed in bent. Iedereen geeft een keer een rondleiding aan de groep, waarna we als groep evalueren, adviseren en coachen.

De intervisie kan op aanvraag voor jou en je collega’s, of tijdens een van de gemengde groepen met rondleiders uit verschillende musea.

samen werken

Klaar om jouw rondleiderschap naar een hoger plan te tillen? Specifieke verbeterpunten of een vraag?

De Museumdocent helpt je graag! Of het nu gaat om stemgebruik, houding, de aandacht van de groep vasthouden, meer interactie tijdens een rondleiding of omgaan met lastige deelnemers, ik denk graag met je mee en geef je handvatten. Doordat de Museumdocent met veel professionals samenwerkt, vinden we altijd een antwoord of oplossing!