Bel ons via 06-28 66 04 19

Home » Cursussen » Aanbod voor organisaties en professionals

Aanbod voor organisaties en professionals

Deskundigheidsbevordering voor vrijwilligers van (streek)musea
Uw museum draait op de passie en het enthousiasme van uw vrijwilligers. Zij hebben een band met de plek of de voorwerpen in het museum. Zij weten veel en hebben vaak de mooiste verhalen te vertellen.
Rondleiden is een vak, een vak waarbij het vertellen van verhalen centraal staat.
Geef uw vrijwilligers de vakinhoudelijke kennis die nodig is voor het geven van een goede rondleiding en zowel zij als de bezoeker szullen nog meer plezier beleven aan het bezoek!

De cursus bestaat uit 2 dagdelen en bevat de volgende onderwerpen:
– Syppoosten: hoe spreek je bezoekers aan op ongewenst gedrag?
– Omgaan met klachten of ‘lastige’ vragen
– Storytelling: hoe bouw je een verhaal op?
= Waaruit bestaat een goede, interactieve rondleiding?

Deze cursus is te boeken op aanvraag en wordt volledig toegespitst op uw organisatie en specifieke vragen en doelen.

Suppoosten: meer dan bewaker
Als suppoost is je hoofdtaak ervoor te zorgen dat de (kunst)objecten in de instelling waar je werkt veilig zijn.
Je ziet er op toe dat bezoekers niets aanraken, rustig lopen en elkaar niet hinderen.
Maar ook krijg je vragen van bezoekers, of hoor je mensen praten of vragen stellen.
Hoe ga je hier op een leuke, deskundige en klantvriendelijke manier mee om?

On deze workshop van 2 uur leren suppoosten diverse technieken om te gaan met ‘vreemd’gedrag, vragen en opmerkingen van bezoekers.
Deze workshop is op aanvraag te boeken en wordt volledig toegespitst op uw organisatie en doelen.

Supervisietraject voor professionele rondleiders en museumdocenten
Je bent werkzaam als professioneel rondleider of museumdocent. Je opdrachtgever zorgt dat je alle inhoudelijke informatie over een tentoonstelling of project ontvangt en je zorgt zelf dat je op de hoogte blijft van ontwikkelingen in je branche.

Je bent op zoek naar iemand die een aantal keer met je meekijkt tijdens een rondleiding en je daarna persoonlijk coacht en met je werkt aan punten waar je zelf nog onzeker of ontevreden over bent.
Of je wil gewoon eenmalig feedback van een objectief persoon over je manier van rondleiden, vanuit vakinhoudelijk perspectief. Vergeet je niets, is de connectie met de groep aanwezig, zijn er dingen die je kunt toevoegen om nog beter uit de verf te komen, hoe zit het met je stemgebruik en houding?

Aan de hand van een intakegesprek bekijken we samen waar jouw behoefte ligt en hoe ik je daarbij kan helpen, ondersteunen of adviseren.

+ +