Bel ons via 06-28 66 04 19

Home » Wat we doen » Aanbod voor het onderwijs

Aanbod voor het onderwijs

Tijdens de coronaperiode hebben we ontdekt dat we ook goed zijn in online rondleidingen en digitale kunstkijkworkshops! En waarom zouden we daar mee stoppen als de musea weer open gaan?

Wil jij met je klas een tentoonstelling zien in een culturele organisatie in Helmond of omgeving, maar is he tniet mogelijk om naar Brabant te reizen? We leiden je graag digitaal en interactief rond door Museum Helmond, De Cacaofabriek of het centrum van de stad dat meer dan 80 beelden huisvest.

Voor een optimale beleving gebruiken wij het liefst Zoom, maar ook in Google Meet, Teams en andere platforms ‘ doen we ons ding’. Nieuwsgierig of ge├»nteresseerd? Mail maartje@museumdocent.nl voor de mogelijkheden en een aanbod op maat.

Online tour
Voor een middelbare school in Helmond verzorgden we in april 10 online tours langs een mural in het centrum van Helmond. De muurschildering met de titel Canal of Cult is gemaakt door Studio Giftig en vertelt 7 Helmondse verhalen in beeld. Tijdens de tour delen we afbeeldingen en vragen in de chat, waardoor het meer is dan enkel luisteren en kijken. Leren door te doen, daar staan we voor, en dat kan prima online!

Digitale Kunstkijkworkshops
Anders leren kijken naar kunst, door de inzet van Visual Thinking Strategies en Visible Thinking Routines. Gebaseerd op kunstwerken uit een recente tentoonstelling, of passend bij een thema dat in de klas relevant is, kijken, bespreken en bevragen we afbeeldingen. Interactie, samenwerken in Breakout Rooms, verschillende werkvormen maken dit workshops die voorbij vliegen!

+ +